Reklama
Tvarohové řezy s jahodami
Fotogalerie:

Tvarohové řezy s jahodami

Miroslava Farářová

Olomouc

Jsou příjemně vláčné.

Miroslava Farářová, Olomouc

Ingredience

  • Těsto
  • 150 g hladká mouka
  • 80 g celozrnná špaldová mouka
  • 70 g hnědý cukr
  • 125 g hera
  • 1 žloutek
  • Náplň
  • 4 vejce
  • 50 g hera
  • 500 g měkký tvaroh
  • 250 ml bílý jogurt
  • 2 balíčky vanilkový pudink
  • špetka sůl
  • Ozdoba
  • 250 g jahody
  • 1 extra silné želé Dr. Oetker
  • 2 lžíce cukr (do želé)

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

145 Kč

Postup přípravy

  1. Obě mouky prosejeme do mísy, přidáme cukr, tuk a žloutek a vše dobře zpracujeme v hladké těsto, které necháme asi půl hodiny vychladit v lednici.

  2. Na náplň v míse utřeme žloutky, cukr a heru, přidáme tvaroh s jogurtem a nakonec vmícháme pudinkové prášky. Z pěti bílků a soli ušleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do náplně. Těsto rozválíme na pomoučeném vále a pak přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto rozetřeme náplň a dáme péct do trouby při 175 °C asi na 55 minut. Po upečení necháme koláč vychladnout, poklademe jej plátky jahod a nakonec zalijeme želé, které jsme připravili dle návodu. Dáme vychladit do lednice a pak už jen koláč rozkrájíme na řezy.

Pošli recept! 6/2012 (7.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu