Jahodové knedlíky z tvarohového těsta jako od babičky se nikdy neomrzí!
Suroviny
Postup
Vejce rozmíchejte s tvarohem, pak do směsi přidejte houskové kostičky a vypracujte hladké soudržné těsto.
Jahody zbavte stopek, a po jedné je balte do kousku připraveného těsta (těsto by mělo být co nejtenčí).
Vytvarované knedlíky obalte v dětské krupičce a skládejte na tác.
Všechny knedlíky vsypte najednou do hrnce s vroucí osolenou vodou, zamíchejte, aby se odlepily ode dna, a vařte asi 3 minuty, než vyplavou. Počítejte s tím, že po uvaření trochu nabudou na objemu.
Podávejte s nastrouhaným tvarohem, sypané cukrem a přelité máslem.
NĚCO NAVÍC
Z těsta můžete také jen vytvarovat malé knedlíčky o průměru zhruba 2cm. Jahody, které by jinak přišly dovnitř, rozmačkejte s cukrem a šlehačkou nebo zakysanou smetanou a podávejte s horkými knedlíčky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jahodové retro dezerty, které nikdy nevyjdou z módy: Vyzkoušejte jahodovou bábovku nebo roládu(24 receptů)
- Sladké léto jako u babičky (20x jinak)!(21 receptů)
- 30x božské jahody, které si zamilujete(30 receptů)
- Ovocné knedlíky: 15 ověřených receptů(15 receptů)
- Podle Tudorovců i Rettigové: sladká česká jídla na všechny způsoby(54 receptů)
- Jahodové blaho aneb nejlepší recepty s jahodami(42 receptů)
- Krupicová kaše a víc jak 30 dalších dokonalých sladkých jídel(33 receptů)