Dělávám je nejčastěji z broskví a ananasu.
Jana Pilná, Olomouc
Ingredience
- Těsto:
- 3 vejce
- 150 g cukru moučky
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 150 g hladké mouky
- 1/2 kypřicího prášku
- 150 g rozpuštěného másla
- Krém:
- 1 smetana 33%
- 2 kysané smetany
- 3 tvarohy
- 1 želatina na krém
- na ozdobu ovoce z želatina
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme kukuřičný škrob, vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, rozpuštěné vychladlé máslo a sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme při 170 °C asi 10 minut.
-
Ušlehanou šlehačku smícháme se zakysanou smetanou a tvarohem. Přidáme želatinu na ztužování krémů. Natřeme na korpus a dáme ztuhnout do lednice. Ozdobíme ovocem a zalijeme ochucenou želatinou.