Reklama
Tvarohové koláče s povidly a drobenkou
Fotogalerie:

Tvarohové koláče s povidly a drobenkou

Lenka Čajková
Lenka Čajková
Velká nad Veličkou

Nadýchané a jemné koláče.

Lenka Čajková, Velká nad Veličkou

Ingredience

  • 1 kg hladká mouka
  • 6 lžic cukr krupice
  • 3 vejce
  • 1 droždí
  • 6 lžic olej
  • 1/2 l mléko
  • špetka sůl
  • 2 kostky tvaroh
  • 4 lžíce cukr moučka
  • 2 žloutky
  • 1 vanilkový cukr
  • na drobenku hrubá mouka, cukr, tuk
  • na dohotovení povidla

Doba přípravy

Počet porcí

25

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Do vlažného mléka přidáme trochu cukru a rozdrobíme droždí, zamícháme a po povrchu posypeme malým množstvím mouky. Necháme vykynout.
  2. Prosejeme si do mísy hladkou mouku, přidáme cukr, sůl, vejce, olej, kvásek a vymícháme v hladké těsto. Podle potřeby přidáme mléko. Vymíchané těsto se nelepí a začínají se v něm tvořit puchýřky. Necháme na teplém místě vykynout asi 45 minut.

  3. Po vykynutí lžící z těsta ukrajujeme malé hromádky, vytvoříme bochánky a necháme chvilku odpočinout. Poté roztlačíme na placku a plníme náplní. Zabalíme a dáme na plech s papírem, mírně roztlačíme a po obvodu potřeme olejem. Doprostřed natřeme povidly a přidáme drobenku. Pečeme při 160 °C asi 20 minut dozlatova.

  4. Náplň připravíme z tvarohu, žloutků, cukru krupice a vanilkového cukru. Vymícháme dohladka.
     
    Drobenka : mouku, cukr a tuk promneme prsty a vytvoříme drobenku.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu