Reklama
Tvarohové knedlíky
Fotogalerie:

Tvarohové knedlíky

Monika Gavlovská

Orlová-Lutyně
Výborné tvarohové knedlíky můžeme plnit jakýmkoliv ovocem – podle toho, co máme rádi. Obal se strouhankou, skořicí a cukrem jim dodá nezaměnitelnou chuť a vůni. Příprava přitom není složitá.
Monika Gavlovská, Orlová-Lutyně

Ingredience

  • 250 g tvaroh
  • 300 g mouka polohrubá
  • 1 vejce
  • 100 ml mléko
  • špetka sůl
  • ovoce dle chuti
  • 100 g strouhanka jemná
  • 1 lžíce máslo nebo hera
  • trocha cukr krupice
  • 1 lžička skořice
  • cukr moučkový na obalení
  • 50 g máslo na opečení strouhanky

Doba přípravy

Počet porcí

15

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Změklý tuk utřeme s vejcem‚ tvarohem a špetkou soli. Přidáme prosetou mouku‚ podle potřeby přilijeme mléko a vypracujeme těsto.
  2. krok2 Z tvarohového těsta uděláme na pomoučeném vále váleček o průměru asi 5 cm. Rozkrájíme ho na asi 15 stejných dílů.
  3. krok3 Každý díl roztáhneme na placičku. Do středu vložíme ovoce‚ které posypeme trochou cukru krystalu, a vytvarujeme kulaté knedlíky.
  4. Knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 10–15 minut.
  5. Strouhanku osmahneme na másle a smícháme se skořicí a cukrem moučkou. Uvařené knedlíky obalíme v takto připravené strouhance a můžeme podávat.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu