Jsou velmi jednoduché na přípravu.
Lucie Blahová, Slavičín
Ingredience
- 500 g tvaroh v alobalu
- 50 g máslo
- třtinový cukr na oslazení
- 400 g švestky
- 2 vejce
- 140 g celozrnná mouka
- 140 g krupice
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z tvarohu, třtinového cukru, změklého másla, krupice a mouky rukama vypracujeme hladké těsto, které dáme odpočinout do lednice na 1 hodinu.
-
Švestky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme je na malé kousky. Dáme je do hrnce, podlijeme je trochou vody, podle chuti dosladíme a za občasného míchání je pod pokličkou dusíme asi 15 minut, dokud nezměknou.
-
Z vychlazeného těsta poté rukama vytvarujeme knedlíčky, které vhodíme do osolené vroucí vody a krátce je povaříme( dokud nevyplavou). Poté je vyjmeme a necháme je okapat. Uvařené knedlíčky na talíři přelijeme omáčkou a přidáme k nim 2 lžíce bílého jogurtu.