Reklama
Tvarohové buchty
Fotogalerie:

Tvarohové buchty

Halina Semorádová

Znojmo

Pamatuji si, že babička vždy brzy ráno před zabijačkou pekla několik plechů buchet. Byly pak příjemným zpestřením celodenních masových hodů.

Halina Semorádová, Znojmo

Ingredience

  • Ingredience
  • 500 g polohrubá mouka
  • 200 ml mléko
  • 20 g droždí
  • 60 g cukr
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • 2 lžíce rum
  • 50 g máslo
  • 50 g sádlo
  • špetka sůl
  • z 1 citronu citronová kůra
  • Náplň
  • 300 g tvaroh
  • 1 žloutek
  • 30 g máslo
  • 1 vanilkový pudink
  • 70 g cukr

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Do misky nalijeme čtyři lžíce mléka, přidáme lžíci cukru a rozdrobíme droždí. Misku zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout kvásek.

  2. krok2

    Do mísy nasypeme mouku, přidáme zbylý cukr, vanilkový cukr, špetku soli, nastrouhanou kůru z omytého citronu, vejce, rum. Přidáme kvásek, vlažné mléko a rozpuštěný tuk (pouze vlažný). Vařečkou vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme je utěrkou a dáme vykynout na teplé místo.

  3. krok3

    Než vykyne, připravíme si tvarohovou náplň. Žloutek utřeme s máslem a cukrem do pěny. Přidáme tvaroh a lžičku vanilkového pudinku. Promícháme.

  4. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozválíme je na plát. Rozkrájíme je na čtverečky a na každý čtverec dáme tvarohovou náplň a zabalíme. Buchty naskládáme do vymaštěného pekáče a povrch potřeme sádlem. Necháme ještě 30 minut v pekáči kynout a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C 35–40 minut dozlatova.

Pošli recept! - Speciál - Domácí zabijačka (17.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu