Reklama
Tvarohová roláda s hruškami
Fotogalerie:

Tvarohová roláda s hruškami

Jana Vyková

Praha
Mám malé děti, a tak je pečení u nás stále na pořadu dne. Znám spoustu různých receptů, ale tvarohová roláda s ovocem patří u mých jedlíků k nejoblíbenějším. Já se ani nedivím, je totiž lahodná, jemná a není přeslazená.
Jana Vyková, Praha

Ingredience

  • 60 g cukr pískový
  • 200 g mouka hladká
  • 250 g tvaroh
  • 2 jablka
  • 80 g cukr krupice
  • 1 vejce
  • 110 g máslo
  • šťáva citrónová
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 pudinkový prášek-vanilkový
  • 2 hruška

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Z uvedených surovin vy­pracujeme těsto a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a pudinkem. Vmícháme nakrájené ovoce zakápnuté citron. šťávou.
  2. krok2
    Těsto vyválíme, rozprostřeme náplň, svineme a přeneseme do formy na srnčí hřbet. Pečeme asi 45 minut při 180 °C. Řádně vychlazenou pocukrujeme.

Pošli recept! 7/2008 (18.6.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu