Ingredience
- 250 g máslo
- 250 g cukr moučka
- 1 sáček vanilkový cukr
- 5 žloutek
- 250 g polohrubá mouka
- 250 g měkký tvaroh
- 100 ml vaječný likér
- 1 sáček kypřící prášek
- špetka citrónová kůra
- špetka sůl
- 5 bílky
- 2 lžíce ořechy nasekané najemno
- 3 nektarinka
- tuk na vymazání formy
- mouka hrubá na vysypání formy
- moučkový cukr na posypání
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Moučkový cukr a vanilkový cukr vyšleháme se změklým máslem a žloutky do pěny. Přidáme tvaroh, vaječný likér a citronovou kůru.
-
Do mouky prosejeme prášek do pečiva a dobře promícháme. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Do tvarohového krému pak střídavě přidáváme mouku s práškem do pečiva a sníh. Opatrně promícháme a těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem.
-
Těsto urovnáme a povrch rovnoměrně posypeme ořechy, poklademe dílky nektarinek (můžeme použít i jiné ovoce) a potřeme je likérem. Pečeme při 160 °C asi půl hodiny do růžova. Upečenou bublaninu necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.