Reklama
Reklama
Tvarohová bublanina s vaječným likérem
Fotogalerie:

Tvarohová bublanina s vaječným likérem

Tereza Mrowiecová
Tereza Mrowiecová
Karviná 4
Není nic hezčího, než si po jarní procházce uvařit čaj a zakousnout se do této skvělé buchty!
Tereza Mrowiecová, Karviná

Ingredience

  • 250 g máslo
  • 250 g cukr moučka
  • 1 sáček vanilkový cukr
  • 5 žloutek
  • 250 g polohrubá mouka
  • 250 g měkký tvaroh
  • 100 ml vaječný likér
  • 1 sáček kypřící prášek
  • špetka citrónová kůra
  • špetka sůl
  • 5 bílky
  • 2 lžíce ořechy nasekané najemno
  • 3 nektarinka
  • tuk na vymazání formy
  • mouka hrubá na vysypání formy
  • moučkový cukr na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Moučkový cukr a vanilkový cukr vyšleháme se změklým máslem a žloutky do pěny. Přidáme tvaroh, vaječný likér a citronovou kůru.
  2. Do mouky prosejeme prášek do pečiva a dobře promícháme. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Do tvarohového krému pak střídavě přidáváme mouku s práškem do pečiva a sníh. Opatrně promícháme a těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Těsto urovnáme a povrch rovnoměrně posypeme ořechy, poklademe dílky nektarinek (můžeme použít i jiné ovoce) a potřeme je likérem. Pečeme při 160 °C asi půl hodiny do růžova. Upečenou bublaninu necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava
Sladký život /07.12.18
Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Gabriela Jílková, Polička

Sladký život /06.12.18
Vánoční hvězda

Vánoční hvězda

Ludmila Zusková, Kamenné Žehrovice

Sladký život /06.12.18
Výborný griliášový dort

Výborný griliášový dort

Vendula Velasová, Pěnčín

Sladký život /06.12.18
Čokoládová kolečka s mandlemi

Čokoládová kolečka s mandlemi

Úžasný sváteční pamlsek

Marta Čiháková, Praha

Sladký život /06.12.18
Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Pavlína Kotrbová, Jihlava

Sladký život /05.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama