Reklama
Tvarohová bublanina s vaječným likérem
Fotogalerie:

Tvarohová bublanina s vaječným likérem

Tereza Mrowiecová
Tereza Mrowiecová
Karviná 4
Není nic hezčího, než si po jarní procházce uvařit čaj a zakousnout se do této skvělé buchty!
Tereza Mrowiecová, Karviná

Ingredience

  • 250 g máslo
  • 250 g cukr moučka
  • 1 sáček vanilkový cukr
  • 5 žloutek
  • 250 g polohrubá mouka
  • 250 g měkký tvaroh
  • 100 ml vaječný likér
  • 1 sáček kypřící prášek
  • špetka citrónová kůra
  • špetka sůl
  • 5 bílky
  • 2 lžíce ořechy nasekané najemno
  • 3 nektarinka
  • tuk na vymazání formy
  • mouka hrubá na vysypání formy
  • moučkový cukr na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Moučkový cukr a vanilkový cukr vyšleháme se změklým máslem a žloutky do pěny. Přidáme tvaroh, vaječný likér a citronovou kůru.
  2. Do mouky prosejeme prášek do pečiva a dobře promícháme. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Do tvarohového krému pak střídavě přidáváme mouku s práškem do pečiva a sníh. Opatrně promícháme a těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Těsto urovnáme a povrch rovnoměrně posypeme ořechy, poklademe dílky nektarinek (můžeme použít i jiné ovoce) a potřeme je likérem. Pečeme při 160 °C asi půl hodiny do růžova. Upečenou bublaninu necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce
Sladký život /19.09.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí méďa Brumík

Domácí méďa Brumík

Levnější než kupované

Gabriela Jílková, Polička


Sladký život /21.08.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Markéta Kvítková, Roudnice nad Labem

Sladký život /21.08.18
Malinové bábovky

Malinové bábovky

Netradiční

Podle receptu Barbory Kostkové z Prahy


Sladký život /20.08.18
Čokládový koláč s hruškou

Čokládový koláč s hruškou

Podle receptu

Jany Lipové z Prahy

Sladký život /17.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama