Reklama
Tvarohová bublanina s vaječným likérem
Fotogalerie:

Tvarohová bublanina s vaječným likérem

Tereza Mrowiecová
Tereza Mrowiecová
Karviná 4
Není nic hezčího, než si po jarní procházce uvařit čaj a zakousnout se do této skvělé buchty!
Tereza Mrowiecová, Karviná

Ingredience

  • 250 g máslo
  • 250 g cukr moučka
  • 1 sáček vanilkový cukr
  • 5 žloutek
  • 250 g polohrubá mouka
  • 250 g měkký tvaroh
  • 100 ml vaječný likér
  • 1 sáček kypřící prášek
  • špetka citrónová kůra
  • špetka sůl
  • 5 bílky
  • 2 lžíce ořechy nasekané najemno
  • 3 nektarinka
  • tuk na vymazání formy
  • mouka hrubá na vysypání formy
  • moučkový cukr na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Moučkový cukr a vanilkový cukr vyšleháme se změklým máslem a žloutky do pěny. Přidáme tvaroh, vaječný likér a citronovou kůru.
  2. Do mouky prosejeme prášek do pečiva a dobře promícháme. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Do tvarohového krému pak střídavě přidáváme mouku s práškem do pečiva a sníh. Opatrně promícháme a těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Těsto urovnáme a povrch rovnoměrně posypeme ořechy, poklademe dílky nektarinek (můžeme použít i jiné ovoce) a potřeme je likérem. Pečeme při 160 °C asi půl hodiny do růžova. Upečenou bublaninu necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu