Reklama
Tvarohová bábovka s kokosem
Fotogalerie:

Tvarohová bábovka s kokosem

Dana Robová

Praha
Bábovka je nejjednodušší pečení, co znám. A vždycky přijde vhod. Bábovkou potěším návštěvu a ještě zbude třeba ke snídani. Navíc lze střídat různé recepty.
Dana Robová, Praha

Ingredience

  • 10 lžic mouka polohrubá
  • 200 g tvaroh
  • 200 g tuk ztužený
  • 4 vejce
  • 8 lžic cukr krupice
  • 5 lžíc mléko
  • 150 g kokos strouhaný
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 poleva čokoládová tmavá
  • na posypání kokos strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Nejprve dáme rozpustit tuk a pak chvilku počkáme, až vychladne.
  2. krok2 Měkký tvaroh (je lepší tvaroh v kostce než příliš tekutý z vaničky), mléko, vejce, roz­puštěný prochladlý tuk a cukr společně ušleháme v míse. Do směsi vmícháme po částech polohrubou mouku, strouhaný kokos a kypřicí prášek do pečiva.
  3. Těsto na bábovku rozprostřeme do do­bře vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy. Dáme péct do předehřáté trouby.
  4. Pečeme podle typu trouby asi 45 minut při střední teplotě (180 °C).
  5. Upečenou bábovku vyklopíme, necháme pár minut ­vy­­chladnout a ozdobíme ji ­čo­koládovou polevou a strouhaným kokosem.

    TIP: Někdy se může stát, že bábovka nejde vyklopit. Já používám jednoduchý trik – stačí ji hned po upečení na několik minut přikrýt chladným obráceným talířem. Pára totiž bábovku uvolní a při novém pokusu už určitě vyklopit půjde. Když pečeme o Velikonocích, můžeme bábovku oživit obarveným kokosem, který je běžně k dostání v obchodech. Hezky jarně vypadá bábovka ozdobená oranžovým nebo zeleným sypáním.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (19.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu