Lze péci jako cukroví, ale i při slavnostních příležitostech.
Veronika Chrzová, Litvínov
Ingredience
- Těsto :
- 175 g hladká mouka
- 75 g cukr moučka
- 100 g máslo
- 3 lžíce mleté lískové ořechy
- 1 vejce
- 1 lžíce kakao
- Krém :
- 100 g kokos
- 70 g máslo
- 60 g cukr moučka
- 6 lžic pudink uvařený podle návodu
- 100 g čokoládová poleva
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z uvedených surovin vypracujeme vláčné těsto, které necháme chvíli odpočinout.
-
Vyválíme na plát a nakrájíme na proužky, které namotáme na cukrářské trubičky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
-
Upečené je plníme kokosovým krémem, polijeme čokoládou a dozdobíme.