Reklama
Trojhránky s rumem
Fotogalerie:

Trojhránky s rumem

Jarmila Hradecká

Žatec

Rumové cukroví u nás o Vánocích nesmí chybět. Stejně jako vanilkové rohlíčky a pracny, je to prostě klasika.

Jarmila Hradecká, Žatec

Ingredience

  • 200 g dětské piškoty
  • 100 g máslo
  • 3 lžíce granko
  • 50 g sekané vlašské ořechy
  • 1 žloutek
  • 4 lžíce rum
  • Poleva:
  • 200 g cukr moučka
  • 150 ml rum
  • 50 g sekané vlašské ořechy na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Piškoty vložíme do igelitového sáčku a válečkem je rozdrtíme na hladkou hmotu.

  2. krok2

    Vysypeme ji na vál a uprostřed vytvoříme důlek, do kterého vložíme žloutek, rum a granko. Přidáme nasekané vlašské ořechy a nakrájené změklé máslo. Vše zpracujeme na hladké tužší těsto, ze kterého vytvoříme váleček. Ten pak vyválíme do podlouhlého hranolu a polijeme polevou.

  3. krok3

    Rumová poleva: do misky si nasypeme cukr, přilijeme rum a nejméně 20 minut třeme, dokud poleva nezhoustne. Pak ji nalijeme doprostřed připraveného hranolu a ona se rovnoměrně rozteče. Nakonec cukroví posypeme nasekanými vlašskými ořechy a dáme ales-
    poň na půl hodiny do chladničky ztuhnout.

  4. Po vyndání z chladničky cukroví nakrájíme na pravidelné trojúhelníčky. Nůž, kterým  těsto krájíme, namáčíme v horké vodě, aby se poleva při krájení nelámala.

Pošli recept! 12/2012 (5.11.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu