Reklama
Tříbarevné nanuky
Fotogalerie:

Tříbarevné nanuky

Hana Veselá

Žirovnice

Na domácí zmrzlině si děti vždy rády smlsnou.

Hana Veselá, Žirovnice

Ingredience

  • Ingredience
  • (celkem zhruba 100 ml) šťáva z 1 pomeranče a 1/2 citronu
  • 250 g nízkotučný měkký tvaroh
  • 5 kávových lžiček med
  • 200 g čerstvé jahody
  • 2 banán
  • 1 lžíce cukr moučka
  • 200 ml smetana ke šlehání
  • Poleva
  • 150 g čokoláda na vaření
  • 30 g rostlinný tuk

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si vymačkáme šťávu z jednoho většího pomeranče a půlky citronu. Tvaroh osladíme dvěma kávovými lžičkami medu a postupně do něj přimícháme šťávu (pomeranč + citron), tak aby nám vznikl hladký tvarohový krém. Mezitím, než připravíme další dvě směsi, dáme ztuhnout do lednice.

  2. Další dvě části nanuku připravíme tak, že nejprve rozmixujeme banány, následně jahody. Do rozmixovaných jahod přidáme tři kávové lžičky medu, rozmixované banány necháme bez přislazování.

  3. Ušleháme smetanu se lžící moučkového cukru. Šlehačku rozdělíme na tři části a pomalu ji vmícháme do připravených směsí.

  4. Do tvořítek na nanuky nalijeme asi do třetiny banánovou složku a dáme na třicet minut do mrazničky. Stejně postupujeme i s tvarohovou náplní. Nakonec nalijeme jahodovou část a zapíchneme dřívka. Dáme do mrazáku na 12 hodin. Před podáváním můžeme máčet v čokoládě.

Pošli recept! 6/2012 (7.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu