Na domácí zmrzlině si děti vždy rády smlsnou.
Hana Veselá, Žirovnice
Ingredience
- Ingredience
- (celkem zhruba 100 ml) šťáva z 1 pomeranče a 1/2 citronu
- 250 g nízkotučný měkký tvaroh
- 5 kávových lžiček med
- 200 g čerstvé jahody
- 2 banán
- 1 lžíce cukr moučka
- 200 ml smetana ke šlehání
- Poleva
- 150 g čokoláda na vaření
- 30 g rostlinný tuk
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejprve si vymačkáme šťávu z jednoho většího pomeranče a půlky citronu. Tvaroh osladíme dvěma kávovými lžičkami medu a postupně do něj přimícháme šťávu (pomeranč + citron), tak aby nám vznikl hladký tvarohový krém. Mezitím, než připravíme další dvě směsi, dáme ztuhnout do lednice.
-
Další dvě části nanuku připravíme tak, že nejprve rozmixujeme banány, následně jahody. Do rozmixovaných jahod přidáme tři kávové lžičky medu, rozmixované banány necháme bez přislazování.
-
Ušleháme smetanu se lžící moučkového cukru. Šlehačku rozdělíme na tři části a pomalu ji vmícháme do připravených směsí.
-
Do tvořítek na nanuky nalijeme asi do třetiny banánovou složku a dáme na třicet minut do mrazničky. Stejně postupujeme i s tvarohovou náplní. Nakonec nalijeme jahodovou část a zapíchneme dřívka. Dáme do mrazáku na 12 hodin. Před podáváním můžeme máčet v čokoládě.