Domácí čokoláda je rozhodně nejlepší.
Miloslava Landová, Hradec Králové
Ingredience
- 250g ztužený tuk
- 7 lžic cukr moučka
- 100g nastrouhané vlašské ořechy
- 100g máslo
- 4 lžíce kakao
- 2 lžíce solamyl
- 2 lžíce strouhaný kokos
- 3 lžíce rum
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V kastrůlku rozpustíme menší polovinu ztuženého tuku‚ vmícháme 2 lžíce cukru a 2 lžíce kokosu a promícháme.
-
Ve druhém kastrůlku rozpustíme zbytek ztuženého tuku‚ vmícháme kakao a 3 lžíce cukru‚ 2 lžíce solamylu. Vše promícháme.
-
Ve třetím kastrůlku rozpustíme máslo‚ 2 lžíce cukru‚ mleté ořechy a rum.
-
Připravíme si formičky‚ můžeme je vypláchnout studenou vodou. Do každé dáme lžičkou trochu bílé kokosové hmoty‚ na ni trochu hmoty oříškové a nahoru tmavou kakaovou. Dáme vychladit do lednice. Nejlíp se chladí v zimě ve sněhu. Když cukroví ztuhne, vyklopíme ho z formiček.