Reklama
Domácí čokoláda
Fotogalerie:

Tříbarevná čokoláda

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Domácí čokoláda je rozhodně nejlepší. 

Miloslava Landová, Hradec Králové 

Ingredience

  • 250g ztužený tuk
  • 7 lžic cukr moučka
  • 100g nastrouhané vlašské ořechy
  • 100g máslo
  • 4 lžíce kakao
  • 2 lžíce solamyl
  • 2 lžíce strouhaný kokos
  • 3 lžíce rum

Doba přípravy

25 minut

Počet porcí

20

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. V kastrůlku rozpustíme menší polovinu ztuženého tuku‚ vmícháme 2 lžíce cukru a 2 lžíce kokosu a promícháme. 

  2. Ve druhém kastrůlku rozpustíme zbytek ztuženého tuku‚ vmícháme kakao a 3 lžíce cukru‚ 2 lžíce solamylu. Vše promícháme. 

  3. Ve třetím kastrůlku rozpustíme máslo‚ 2 lžíce cukru‚ mleté ořechy a rum. 

  4. Připravíme si formičky‚ můžeme je vypláchnout studenou vodou. Do každé dáme lžičkou trochu bílé kokosové hmoty‚ na ni trochu hmoty oříškové a nahoru tmavou kakaovou. Dáme vychladit do lednice. Nejlíp se chladí v zimě ve sněhu. Když cukroví ztuhne, vyklopíme ho z formiček. 

Pošli recept! 12/2011 (8.11.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu