Jedna z nejlepších bábovek vhodná jako dezert ke kávě, ale i ke snídani, snadná na přípravu.
Dagmar Motalová, Dvůr Králové nad Labem
Ingredience
- 1,5 hrnku polohrubá mouka
- 1/2 sáčku prášek do pečiva
- 3 vejce
- 1/2 hrnku olej
- 3/4 hrnku mléko
- 1 hrnek cukr
- 1 vanilkový cukr
- 3 lžíce granko
- 1,5 lžíce kakao
- tuk na vymazání formy
- mouku na vymázání formy
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žloutky zašleháme s cukrem a postupně přidáváme olej. Mouku smícháme s kypřícím práškem a po vyšlehání přidáváme ke žloutkům na střídačku mléko s moukou s kypřícím práškem. Poté si vyšleháme sníh z bílků a špetky soli, který vmícháme lehce do těsta.
-
Formu si vymažeme tukem a vysypeme moukou. Do poloviny naplníme světlým těstem. Ke zbytku přidáme 3 lžíce granka, zamícháme, nalijeme opět trochu do formy a nakonec k poslední trošce těsta dáme 1 - 1,5 lžíce kakaa a opět nalijeme.
-
Formu dáme do předehřátě trouby na 180 °C po dobu 30 miut. Vyklopenou bábovku můžeme polít rozehřátou čokoládou, polevou čí pocukrovat.