Ingredience
- Těsto:
- 4 lžíce olej
- 5 lžic cukr moučkový
- 1 vejce
- 200 g mouka polohrubá
- 1/2 prášek do pečiva
- 250 ml mléko
- Drobenka:
- 50 g mouka hrubá
- 50 g cukr krupice
- 1/2 cukr vanilkový
- 50 g hera
- Puding:
- 2 sáčky pudink vanilkový
- 750 ml mléko
- cukr podle chuti
- Ostatní:
- třešně
- mouka hrubá na vysypání formy
- tuk na vymázání plechu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Všechny suroviny na těsto zpracujeme a rozetřeme do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu. Hodně hustě poklademe vypeckovanými třešněmi.
-
Uvaříme si pudink a ještě teplý, ne vařící, ho vylijeme na třešně a rozetřeme po celém plechu. Nakonec posypeme žmolenkou a dáme do předehřáté trouby na 200 °C.
-
Pečeme asi 30–35 minut a plech si přendáme během pečení ze spodního roštu na vyšší. Krájíme vychladlé.