Reklama
Třešňové taštičky
Fotogalerie:

Třešňové taštičky

Vendula Šeflová
Vendula Šeflová
Mnichovo Hradiště

Vypadají jako kupované, jsou však mnohem lepší!

Vendula Šeflová, Mnichovo Hradiště

Ingredience

  • Těsto :
  • 500 g listové těsto
  • 1 bílek
  • 2 lžíce třtinový cukr
  • Náplň:
  • 500 g třešně
  • 2 lžičky citronová šťáva
  • 3 lžíce kukuřičný škrob
  • 50 g krupicový cukr
  • 1 lžička vanilkový extrakt
  • 1 lžíce Amaretto

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Vypeckované třešně promícháme s citronovou šťávou a dáme stranou. V misce smícháme kukuřičný škrob se 2 lžícemi studené vody. V hrnci na mírném ohni zahříváme cukr do rozpuštění, zvýšíme plamen a bez míchání rozehřejeme na tmavý karamel. 

  2. Ztlumíme a přidáme třešně, vanilkový extrakt a amaretto. Až se rozpustí karamel, přidáme za stálého míchání škrobovou směs. Vzniklý sirup by měl ulpívat na lžíci. V případě potřeby přidáme ještě více škrobu, záleží na tom, kolik šťávy pustí třešně. Necháme vychladnout.
  3. krok3 Rozválíme těsto na pomoučeném vále a nakrájíme na cca 12 obdelníků o rozměrech 15x13 cm. Okraje každého plátu potřeme bílkem prošlehaným s vodou. Ke kratší straně dáme 3 lžíce vychladlé třešňové náplně, přehneme a okraje přitiskneme.
  4. krok4

    Taštičky potřeme bílkem a posypeme cukrem. Ostrým nožem uděláme do těsta tři šikmé zářezy, aby mohla unikat pára. Dáme chladit na 30 minut.

  5. Troubu předehřejeme na 190 °C. Taštičky pečeme 30-40 minut dozlatova.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu