V parných dnech zaručeně osvěží.
Denisa Šindelářová, Kostomlaty nad Labem
Ingredience
- 3 lžíce máslo
- 3 vejce
- 6 lžic cukr krupice
- 300 g polohrubá mouka
- 1/2 kypřicí prášek
- 180 ml mléko
- trocha hery a strouhanky na formu
- 400 g třešně
- 2 ks červené dortové želé
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V míse rozšleháme ručním mixérem máslo, žloutky a cukr. Dále přidáme polohrubou mouku s kypřicím práškem. Poté vlijeme vlažné mléko. Bílky vyšleháme do ztuhého sněhu, který po lžících vmícháme do těsta.
-
Těsto vlijeme na herou vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Omyté třešně na talíři zlehka posypeme cukrem nebo polohrubou moukou a pak je rovnoměrně rozložíme na těsto.
-
Bublaninu pečeme v mírně předehřáté troubě při 180 °C zhruba 25 minut.
-
Na vychladlou bublaninu nalijeme dortové želé připravené dle návodu na obalu a necháme hodinu odležet.