Reklama
Tmavý mandlový dezert
Fotogalerie:

Tmavý mandlový dezert

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Máme rádi moučníky, v neděli na našem stole nesmí chybět.
Marie Jassiková, Černošice

Ingredience

  • Korpus
  • 1 balíček poleva čokoládová tmavá
  • 6 vajec vejce
  • 160 g cukr moučkový
  • 1 cukr vanilkový
  • 200 g mandle
  • 2 lžíce Amaretto
  • Krém
  • 2 kelímky smetana ke šlehání
  • 100 g nutela
  • 1 želatinový ztužovač
  • 50 g Mandlové lupínky
  • Ostatní
  • dle potřeby tuk na vymazání formy
  • dle potřeby mouka na vysypání formy

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

220 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Čokoládovou polevu rozpustíme ve vodní lázni podle návodu a necháme ji vychladnout. Žloutky utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Do tohoto základu pak vmícháme vychladlou čokoládovou polevu. Ještě přidáme nastrouhané mandle a dvě lžíce mandlového likéru.
  2. krok2 Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, který potom opatrně vmícháme do těsta. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C zhruba 30 minut.
  3. krok3 Smetanu smícháme s Nutellou a zašleháme ji pomocí šlehače do krému. Podle návodu připravíme želatinový ztužovač a také ho vmícháme do krému.
  4. Upečený korpus podélně rozřízneme a naplníme dvěma třetinami krému. Zbylý krém rozetřeme po povrchu dortu. Moučník posypeme mandlovými lupínky a necháme ztuhnout.

Pošli recept! 11/2009 (14.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kremrole s jahodovým krémem

Kremrole s jahodovým krémem

Podle receptu Terezy Rybkové Tereza Rybková, redaktorkaKromě práce v časopise pro ...
Sladký život /01.05.18
Čokoládové nebe

Čokoládové nebe

Ludmila Prokůpková, Krnov

Sladký život /26.04.18
Štěstíčkový dort

Štěstíčkový dort

Kateřina Pálinkášová, Karviná

Sladký život /26.04.18
Roláda z bílků

Roláda z bílků

Vendula Velasová, Lažany

Sladký život /25.04.18
Dortík Raffaello

Dortík Raffaello

Romana Chwistková, Horní Suchá

Sladký život /25.04.18
Muffiny s nutellou

Muffiny s nutellou

Tereza Hliňáková, Praha

Sladký život /25.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama