Ingredience
- Korpus
- 1 balíček poleva čokoládová tmavá
- 6 vajec vejce
- 160 g cukr moučkový
- 1 cukr vanilkový
- 200 g mandle
- 2 lžíce Amaretto
- Krém
- 2 kelímky smetana ke šlehání
- 100 g nutela
- 1 želatinový ztužovač
- 50 g Mandlové lupínky
- Ostatní
- dle potřeby tuk na vymazání formy
- dle potřeby mouka na vysypání formy
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Čokoládovou polevu rozpustíme ve vodní lázni podle návodu a necháme ji vychladnout. Žloutky utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Do tohoto základu pak vmícháme vychladlou čokoládovou polevu. Ještě přidáme nastrouhané mandle a dvě lžíce mandlového likéru.
-
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, který potom opatrně vmícháme do těsta. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C zhruba 30 minut.
-
Smetanu smícháme s Nutellou a zašleháme ji pomocí šlehače do krému. Podle návodu připravíme želatinový ztužovač a také ho vmícháme do krému.
-
Upečený korpus podélně rozřízneme a naplníme dvěma třetinami krému. Zbylý krém rozetřeme po povrchu dortu. Moučník posypeme mandlovými lupínky a necháme ztuhnout.