Ingredience
- 2 sáčky piškoty cukrářské
- 400 g mascarpone
- 4 cl káva silná
- 2 cl Amaretto
- 1 cukr vanilkový
- 2-3 lžíce cukr moučkový
- 1 lžíce kakao
- hrst lístků máta
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Pekáč s vyšším okrajem nebo mísu obdélníkového tvaru vyložíme potravinovou fólií. Dno poklademe cukrářskými piškoty z jednoho sáčku.
-
Uvaříme silnou kávu, kterou smícháme s amarettem, a touto směsí dostatečně polijeme vrstvu piškotů tak, aby pořádně nasákly.
-
Sýr mascarpone smícháme s vanilkovým a moučkovým cukrem. Touto směsí potřeme vrstvu nasáklých piškotů. To vše znovu opakujeme: piškoty, směs kávy s amarettem a nakonec opět vrstvu krému z mascarpone.
-
Poslední vrstvu uhladíme pomocí vroubkované stěrky, čímž se nám vytvoří efektní povrch moučníku.
-
Nakonec povrch hustě posypeme kakaem a moučník dáme do lednice na několik hodin uležet. Zdobíme mátou.TIP: Sýr mascarpone můžeme nahradit lučinou, která je o něco levnější.