Reklama
Tiramisu s amarettem
Fotogalerie:

Tiramisu s amarettem

Andrea Zelená

Praha
Kdo by neznal tento vynikající moučník. Nikdy nezklame a na talíří po něm nezbyde ani drobeček.
Andrea Zelená, Praha

Ingredience

  • 2 sáčky piškoty cukrářské
  • 400 g mascarpone
  • 4 cl káva silná
  • 2 cl Amaretto
  • 1 cukr vanilkový
  • 2-3 lžíce cukr moučkový
  • 1 lžíce kakao
  • hrst lístků máta

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Pekáč s vyšším okrajem nebo mísu obdélníkového tvaru vyložíme potravinovou fólií. Dno poklademe cukrářskými piškoty z jednoho sáčku.
  2. Uvaříme silnou kávu, kterou smícháme s amarettem, a touto směsí dostatečně polijeme vrstvu piškotů tak, aby pořádně nasákly.
  3. Sýr mascarpone smícháme s vanilkovým a moučkovým cukrem. Touto směsí potřeme vrstvu nasáklých piškotů. To vše znovu opakujeme: piškoty, směs kávy s amarettem a nakonec opět vrstvu krému z  mascarpone. 
  4. Poslední vrstvu uhladíme pomocí vroubkované stěrky, čímž se nám vytvoří efektní povrch moučníku. 
  5. Nakonec povrch hustě posypeme kakaem a moučník dáme do lednice na několik hodin uležet. Zdobíme mátou.
    TIP: Sýr mascarpone můžeme nahradit lučinou, která je o něco levnější.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu