Ingredience
- 250 ml espresso
- rum
- smetana
- kakao
- 1 balíček piškoty
- 2 máslo
- cukr moučkový
- smetana zakysaná
- cukr vanilkový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do mísy dáme jeden kelímek sladké smetany, jeden kelímek zakysané smetany a dvě pomazánková másla bez příchuti. Přidáme vanilkový cukr, podle chuti cukr moučku (já mám raději sladší) a vyšleháme. Když je krém hustý, přidáme trochu rumu. Do dortové formy dáme polovinu sáčku piškotů a pomalu zaléváme poměrně silnou černou kávou (tak, aby byly všechny piškoty namočené, ale aby neplavaly), poté na ně navršíme polovinu krému. Uhladníme a na krém naskládáme zbytek piškotů, které zalijeme kávou. Znovu navršíme krém, uhladíme povrch a zasypeme holanským neslazeným kakaem. Necháme vychladnout, nejlépe přes noc. Je to opravdová delikatesa.