Reklama
Reklama
Tiramisu
Fotogalerie:

Tiramisu

Markéta Rambousková

Hostivice
I na tvém stole se po něm jistě zapráší.
Markéta Rambousková, Hostivice

Ingredience

  • 1 šálek káva silná
  • trocha Amaretto
  • 1 balení piškoty
  • 2 šlehačka
  • 1 vanička mascarpone
  • 50 g cukr pískový
  • na posypání kakao

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve uvaříme silnou kávu. Do kávy přilijeme trochu amareta nebo rumu. Připravíme dortovou formu a kávou smáčené cukrářské piškoty (nejlépe Savoiardi)  pokládáme do formy.
  2. Ušlehanou šlehačku smícháme s mascarpone a trochou cukru‚ naneseme ve vrstvě na piškoty a dále opakujeme vrstvu máčených piškotů a šlehané směsi.
  3. Nakonec uhladíme povrch dortu a necháme uležet v lednici nejlépe přes noc.
  4. Před podáváním tiramisu ještě poprášíme pravým kakaovým práškem.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (19.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Makový závin

Makový závin

Podle receptu

Ilony Vrtilové z České Lípy

Sladký život /09.03.19
Minibábovičky s ovocem

Minibábovičky s ovocem

Lucie Šrámková, Praha

Sladký život /06.03.19
Kávové řezy

Kávové řezy

Luxusní nedělní dezert

Podle receptu Dity Jelínkové z Chomutova

Sladký život /01.03.19
Máslové sušenky

Máslové sušenky

Pavla Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.02.19
Kávovo-rumové řezy

Kávovo-rumové řezy

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Sladký život /28.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama