Reklama
Tetiny frgály
Fotogalerie:

Tetiny frgály

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Kdo ochutná, zamiluje si je.

Lenka Čotková, Halenkov

Ingredience

  • 350 g hladká mouka
  • 1/3 kostky tuk Zlatá Haná
  • 70 g cukr krupice
  • trocha soli
  • 30 g droždí
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • cukr moučka, polohr. mouka a máslo na drobenku
  • náplně: tvarohová‚ maková‚ borůvky (co má kdo rád)

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Z vlažného mléka‚ trošky cukru a rozdrobených kvasnic zaděláme kvásek. Umícháme těsto a dáme je kynout na teplé místo asi na 45 minut. Mezitím si přípravíme náplně‚ kterými budeme potírat frgály. Tvarohová je klasika‚ ale i zavařené okapané borůvky jsou výborné.
  2. Z vykynutého těsta uděláme 3 bochánky‚ které necháme ještě chvíli odpočinout na vále. Potom je vyválíme do velikosti plechu‚ který vymažeme tukem. Těsto přeneseme‚ urovnáme na plech a potřeme připravenou náplní.

  3. Takto přichystané koláče posypeme drobenkou z rozpuštěného másla, cukru a polohrubé mouky. Frgály pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C‚ až jsou okraje a kousky drobenky opečené dozlatova. Respektujeme zkušenosti s vlastní troubou. Okraje koláčů potřeme rozpuštěným máslem.

Pošli recept! 5/2012 (2.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu