Reklama
Termix řezy
Fotogalerie:
 

Termix řezy

Jana Marková
Jana Marková
Litoměřice

Buchta chutná jako termix, ačkoliv v ní žádný není. Je lehká, osvěžující a velmi dobrá.

Jana Marková, Litoměřice

Ingredience

  • Těsto :
  • 1 hrnek cukr krupice
  • 2 hrnky hladká mouka
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku olej
  • 1 hrnek mléko
  • 1 lžička kakao
  • 2 lžičky rozpustná káva
  • Krém :
  • 500 ml mléko
  • 2 ks vanilkový pudink
  • podle chuti cukr
  • 2 vaničky měkký tvarho
  • 125 g máslo
  • podle chuti rum
  • Poleva :
  • 2 kelímky zakysaná smetana
  • 1 tabulka čokoláda na vaření

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Ušlehané těsto si rozdělíme na dvě půlky. První, světlou, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Do druhé půlky těsta přidáme kakao a rozpustnou kávu. Vyšleháme a nalijeme na světlé těsto. Pečeme na 180 °C přibližně 20 minut.
  2. Uvaříme si pudink a za horka do něj zašleháme máslo, tvaroh a rum. Krém natřeme na vychladlý korpus.
  3. Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu na vaření a rychle do ní metličkou vmícháme kysané smetany dojemna. Rozmažeme na krém a dáme vychladit.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu