Buchta chutná jako termix, ačkoliv v ní žádný není. Je lehká, osvěžující a velmi dobrá.
Jana Marková, Litoměřice
Ingredience
- Těsto :
- 1 hrnek cukr krupice
- 2 hrnky hladká mouka
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce
- 1/2 hrnku olej
- 1 hrnek mléko
- 1 lžička kakao
- 2 lžičky rozpustná káva
- Krém :
- 500 ml mléko
- 2 ks vanilkový pudink
- podle chuti cukr
- 2 vaničky měkký tvarho
- 125 g máslo
- podle chuti rum
- Poleva :
- 2 kelímky zakysaná smetana
- 1 tabulka čokoláda na vaření
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ušlehané těsto si rozdělíme na dvě půlky. První, světlou, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Do druhé půlky těsta přidáme kakao a rozpustnou kávu. Vyšleháme a nalijeme na světlé těsto. Pečeme na 180 °C přibližně 20 minut.
-
Uvaříme si pudink a za horka do něj zašleháme máslo, tvaroh a rum. Krém natřeme na vychladlý korpus.
-
Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu na vaření a rychle do ní metličkou vmícháme kysané smetany dojemna. Rozmažeme na krém a dáme vychladit.