Reklama
Tarte Tatin aux Poires
Fotogalerie:

Tarte Tatin aux Poires

Markéta Rambousková

Hostivice

... neboli hruškový koláč. Tento recept jsem si přivezla z cest a musím říct‚ že zatím každý‚ kdo tuto mňamku ochutnal‚ byl nadšený.

Markéta Rambousková, Hostivice

Ingredience

  • 1 a 1/4 hrnku hladká mouka
  • špetka soli
  • 1 máslo
  • 3 lžíce ledová voda
  • 6-8 ks hrušky
  • 1/2 hrnku cukr

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Připravíme si těsto z mouky‚ soli a asi poloviny dobře vychlazeného másla. Přidáme 3 lžíce studené vody. Z těsta vytvoříme placku a dáme na chvíli do lednice.

  2. Oloupané a rozpůlené hrušky zbavíme jádřinců. Ve velké pánvi rozpustíme polovinu másla a 1/2 hrnku cukru. Necháme rozpustit a přidáme rozpůlené hrušky. Smažíme asi 15 minut, než zkaramelizují do zlatohněda.

  3. Připravíme si dortovou nebo vyšší koláčovou formu‚ na dno naskládáme opečené hrušky a zalijeme zbylým karamelem. U dortové formy doporučuji vyložit alobalem‚ aby karamel neprotekl.

  4. Vychlazené těsto vyválíme a plát těsta položíme na hrušky. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme na 180 °C přibližně 45 minut.

  5. Po upečení necháme dezert chvilku stát a pak jej překlopíme na talíř. Podáváme nejlépe teplý se lžičkou šlehačky či zakysané smetany.

  6. Stejným způsobem můžeme koláč připravovat také s jablky.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné moučníky (16.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu