Reklama
Sýrový dortík
Fotogalerie:

Sýrový dortík

Anna Poláchová

Karlovy Vary
Ze stolu zmizí během několika minut.
Anna Poláchová, Karlovy Vary

Ingredience

  • Korpus:
  • 180 g sušenky BeBe
  • 70 g máslo
  • Náplň:
  • 500 g sýr ricotta
  • 100 g lučina
  • 200 g smetana zakysaná
  • 3 vejce
  • 1 cukr vanilkový
  • 230 g cukr pískový
  • z 1 citronu citronová šťáva
  • špetka citrónová kůra
  • Poleva:
  • 300 g jahody
  • 2 lžíce voda
  • 2 lžíce cukr krupice
  • 1 lžička škrob kukuřičný Gastin
  • na ozdobu jahody

Doba přípravy

Počet porcí

14

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Sušenky umeleme a spolu s měkkým máslem zpracujeme na těsto, které natlačíme rovnoměrně na dno dortové formy. Dáme péct do trouby při 180 °C asi na 10 minut.
  2. Ricottu, lučinu, zakysanou smetanu, vejce, cukr, šťávu a kůru z citronu zpracujeme v hustý krém a nalijeme na předpečený korpus. Dále pečeme při 180 °C asi 45 minut. Okraje dortu by měly lehce hnědnout.
  3. Dort vyjmeme a připravíme jahodovou polevu.
  4. Jahody omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Vložíme je do hrnce, přidáme vodu, cukr a přivedeme k varu. Zaprášíme je škrobem a povaříme asi 3 minuty.
  5. Polevu rovnoměrně rozlijeme po dortu a dáme jej do chladu, aby ztuhl. Chladíme několik hodin.

    TIP: Podávej ozdobený šlehačkou a několika lístky máty nebo meduňky.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu