Ingredience
- Korpus:
- 180 g sušenky BeBe
- 70 g máslo
- Náplň:
- 500 g sýr ricotta
- 100 g lučina
- 200 g smetana zakysaná
- 3 vejce
- 1 cukr vanilkový
- 230 g cukr pískový
- z 1 citronu citronová šťáva
- špetka citrónová kůra
- Poleva:
- 300 g jahody
- 2 lžíce voda
- 2 lžíce cukr krupice
- 1 lžička škrob kukuřičný Gastin
- na ozdobu jahody
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Sušenky umeleme a spolu s měkkým máslem zpracujeme na těsto, které natlačíme rovnoměrně na dno dortové formy. Dáme péct do trouby při 180 °C asi na 10 minut.
-
Ricottu, lučinu, zakysanou smetanu, vejce, cukr, šťávu a kůru z citronu zpracujeme v hustý krém a nalijeme na předpečený korpus. Dále pečeme při 180 °C asi 45 minut. Okraje dortu by měly lehce hnědnout.
-
Dort vyjmeme a připravíme jahodovou polevu.
-
Jahody omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Vložíme je do hrnce, přidáme vodu, cukr a přivedeme k varu. Zaprášíme je škrobem a povaříme asi 3 minuty.
-
Polevu rovnoměrně rozlijeme po dortu a dáme jej do chladu, aby ztuhl. Chladíme několik hodin.
TIP: Podávej ozdobený šlehačkou a několika lístky máty nebo meduňky.