V jednoduchosti je krása – a v tomto případě také vynikající chuť.
Barbora Vávrová, Břestek
Ingredience
- 200 g hladká mouka
- 75 g tuk na pečení
- 1 lžíce cukr moučka
- 5-6 lžic voda
- 100 g mleté lískové či vlašské ořechy
- podle potřeby ovoce
- trocha cukru moučky
- 200 ml sladká smetana
- 1 vejce
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Hladkou mouku‚ tuk (např. hera)‚ lžíci cukru moučky a vodu spojíme na vále v hladké těsto‚ které zabalíme do sáčku a necháme v chladu chvíli odpočinout. Poté je rozválíme tak, abychom jím vyložili formu na pečení i s okrajem. Dno vícekrát propícháme vidličkou. Takto připravené těsto posypeme hustě namletými oříšky a poklademe je ovocem. Podle chuti můžeme ovoce osladit.
-
Ve smetaně rozšleháme vejce a koláč touto směsí přelijeme. Dáme ho do předehřáté trouby a pečeme asi na 200 °C přibližně 30 minut.