Reklama
Švýcarský moučník
Fotogalerie:

Švýcarský moučník

Barbora Vávrová

Břestek

V jednoduchosti je krása – a v tomto případě také vynikající chuť.

Barbora Vávrová, Břestek

Ingredience

  • 200 g hladká mouka
  • 75 g tuk na pečení
  • 1 lžíce cukr moučka
  • 5-6 lžic voda
  • 100 g mleté lískové či vlašské ořechy
  • podle potřeby ovoce
  • trocha cukru moučky
  • 200 ml sladká smetana
  • 1 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Hladkou mouku‚ tuk (např. hera)‚ lžíci cukru moučky  a vodu spojíme na vále v hladké těsto‚ které zabalíme do sáčku a necháme v chladu chvíli odpočinout. Poté je rozválíme tak, abychom jím vyložili formu na pečení i s okrajem. Dno vícekrát propícháme vidličkou. Takto připravené těsto posypeme hustě namletými oříšky a poklademe je ovocem. Podle chuti můžeme ovoce osladit.

  2. krok2

    Ve smetaně rozšleháme vejce a koláč touto směsí přelijeme. Dáme ho do předehřáté trouby a pečeme asi na 200 °C přibližně 30 minut.

Pošli recept! - Speciál - Recepty ze světa (16.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu