Reklama
Švýcarky
Fotogalerie:

Švýcarky

Martina Sklenářová
Martina Sklenářová
Vysoké Mýto

Kynuté těsto s chutí skořice.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Ingredience

  • 500 g mouka polohrubá
  • 200 ml mléko
  • 1 vejce
  • 100 g máslo nebo hera
  • 1 cukr vanilkový
  • špetka sůl
  • 1 kostka droždí
  • 1 cukr skořicový
  • 1 vejce na potření

Doba přípravy

Počet porcí

25

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Do větší mísy nasypeme mouku a utvoříme v ní dva důlky. Do jednoho důlku nalijeme teplé mléko a rozdrobíme do něj droždí, které zasypeme vanilkovým cukrem a špetkou soli. Do druhého důlku rozklepneme vejce a zalijeme jej rozpuštěným máslem. Necháme vzejít kvásek a poté vypracujeme těsto, které necháme kynout 30 minut.
     
  2. Poté vyválíme velkou placku, kterou potřeme vejcem a bohatě zasypeme cukrem a skořicí.
  3. Stočíme do rolády a nakrájíme špalky dlouhé asi 5 cm. Uprostřed promáčkneme špachtlí, vrch potřeme vejcem a zasypeme cukrem a dáme péci na 200 °C asi 20 minut.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu