Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Svěží dort bez mouky s malinami a tvarohem

Svěží dort bez mouky s malinami a tvarohem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Svěží dort bez mouky s malinami a tvarohem

4.3/5 Počet hodnocení: 74
Více než hodinu Snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2605 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 350 g
Tuky 88 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

"Dort jsem vymyslela pro svou maminku ke Dni žen. Dělala jsem ho s láskou s heslem 'Ženy sobě' a bylo to na něm znát," napsala nám čtenářka Míša Aulická.

Suroviny

med 3 PL
vejce 3 ks
olej 2 PL
+ na vymazání formy
rum 1 PL
tuzemák
čokoládový
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
sůl 1 špetka
vanilkový extrakt 1 ČL
nemusí být
malinový džem
na potření korpusu
maliny 4 hrsti
čerstvé nebo mražené (rozmražené a okapané)
Na krém
1 ve vaničce a 1 v alobalu
z půlky citronu
rum 1 PL
tuzemák
nebo cukr či javorový sirup podle chuti
vanilkový extrakt 3 kapky
nemusí být

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Na korpus vyšlehejte med, vejce, olej, rum a vanilkový extrakt do pěny. Přisypte pudinky s kypřicím práškem a špetkou soli a promíchejte.

2

Připravené těsto nalijte do vymazané dortové formy a pečte asi 15 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde suchá. Korpus nechte vychladnout.

3

Všechny ingredience na krém smíchejte dohromady a vyšlehejte dohladka. 

4

Korpus potřete marmeládou, naneste na něj rovnoměrně část krému, ten poklaďte malinami a pokryjte krémem.

5

Hotový dort ozdobte hoblinkami čokolády a dejte chladit do lednice, nejlépe do druhého dne.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/5

Komentáře

13.07.2020 15:21

Bohuzel jsem dost zklamana :( to těsto neni vůbec sladké, spíše hořké, a krému to chtělo urcite vic...

22.05.2017 17:00

výborná, jednoduchá a rychlá záležitost. Těsto krásně vykyne, má výbornou čokoládovou chuť.Dělala jsem ho na plech 23x33 cm, chtěla jsem to mít jako řezy, takže jsem pak těsto rozřízla podélně na půl. Do krému jsem přisypala nastrouhanou čokoládu, oba pláty uvnitř namazala domácí jahodovou marmeládou a navrch polila čokoládou. Je to dobrota.

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč