Reklama
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Fotogalerie:

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Markéta Nováková

Nová Včelnice
Když začnou dozrávat švestky, dělávám tento koláč. Je díky vanilkovému krému příjemně vláčný.
Markéta Nováková, Nová Včelnice

Ingredience

  • 250 g mouka hladká
  • 175 g cukr moučkový
  • 1 cukr vanilkový
  • špetka sůl
  • 1/2 lžičky prášek do pečiva
  • 4 vejce
  • 185 g máslo
  • 250 ml mléko
  • 250 ml smetana
  • 750 g švestky
  • 1 pudink vanilkový

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Mouku‚ 75 g cukru‚ vanilkový cukr‚ špetku soli, kypřicí prášek, 125 g másla a 1 vejce uhněteme do těsta. Dortovou formu vymastíme‚ bochánek těsta dáme do středu formy a prsty těsto vytlačujeme až na okraj formy‚ aby nám náplň nevytékala.
  2. krok2 Omyté, vypeckované a rozpůlené švestky poklademe na těsto.
  3. krok3 Troubu předehřejeme na 175 °C. Ve třech lžících mléka rozšleháme 3 vejce‚ 2 lžíce hladké mouky a pudinkový prášek. Mléko se smetanou‚ 60 g másla a 100 g cukru uvedeme do varu a přilijeme rozmíchaný pudinkový prášek. Chvíli povaříme do zhoustnutí krému. Pudinkovým krémem zalijeme švestky. Pečeme v předehřáté troubě asi 45–60 minut.

    TIP: Koláč můžeš vylepšit skořicí. Nasypej ji před pečením nahoru na pudinkový krém nebo přímo na švestky.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Určitě neodoláš Podle receptu Kateřiny Tiché z Kolína
Sladký život /23.06.18
Ovocný strakatý koláč

Ovocný strakatý koláč

Alena Štrougalová, Neštěmice

Sladký život /22.06.18
Melounová marmeláda

Melounová marmeláda

Gabriela Janáková, Polička

Sladký život /21.06.18
Tvarohovo-malinové krucánky

Tvarohovo-malinové krucánky

K nedělní kávě

Nadýchané a křupavé

Podle receptu Jany Hartmanové z Ostravy

Sladký život /21.06.18
Italský hruškový koláč

Italský hruškový koláč

Lída Holubová, Pelhřimov

Sladký život /21.06.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Božsky lahodné

David Stejskal, Kroměříž

Sladký život /20.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama