Reklama
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Fotogalerie:

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Markéta Nováková

Nová Včelnice
Když začnou dozrávat švestky, dělávám tento koláč. Je díky vanilkovému krému příjemně vláčný.
Markéta Nováková, Nová Včelnice

Ingredience

  • 250 g mouka hladká
  • 175 g cukr moučkový
  • 1 cukr vanilkový
  • špetka sůl
  • 1/2 lžičky prášek do pečiva
  • 4 vejce
  • 185 g máslo
  • 250 ml mléko
  • 250 ml smetana
  • 750 g švestky
  • 1 pudink vanilkový

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Mouku‚ 75 g cukru‚ vanilkový cukr‚ špetku soli, kypřicí prášek, 125 g másla a 1 vejce uhněteme do těsta. Dortovou formu vymastíme‚ bochánek těsta dáme do středu formy a prsty těsto vytlačujeme až na okraj formy‚ aby nám náplň nevytékala.
  2. krok2 Omyté, vypeckované a rozpůlené švestky poklademe na těsto.
  3. krok3 Troubu předehřejeme na 175 °C. Ve třech lžících mléka rozšleháme 3 vejce‚ 2 lžíce hladké mouky a pudinkový prášek. Mléko se smetanou‚ 60 g másla a 100 g cukru uvedeme do varu a přilijeme rozmíchaný pudinkový prášek. Chvíli povaříme do zhoustnutí krému. Pudinkovým krémem zalijeme švestky. Pečeme v předehřáté troubě asi 45–60 minut.

    TIP: Koláč můžeš vylepšit skořicí. Nasypej ji před pečením nahoru na pudinkový krém nebo přímo na švestky.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu