Ingredience
- Těsto
- 400 g mouka polohrubá
- 100 g máslo tekuté
- 80 g cukr krupice
- 42 g droždí
- 1/2 lžičky skořice
- 1 vejce
- špetka sůl
- 200 ml mléko
- Náplň
- 200 g mák
- 250 ml mléko
- 500 g švestky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Smícháme mouku, skořici, cukr a špetku soli. Droždí rozdrobíme do vlažného mléka a necháme vzejít kvásek.
-
Do mouky s cukrem a ostatními surovinami přidáme máslo, vejce a kvásek, vše utřeme a necháme půl hodiny kynout. Pak těsto rozdělíme na stejné kusy a vytvarujeme koláče.
-
Připravíme si náplň: mák umeleme, uvaříme v mléce a necháme vychladnout. Přimícháme rozkrájené švestky (mohou být i kompotované) či rozvařené hrušky. Ozdobíme drobenkou (najdeš na www.poslirecept.cz) a upečeme v předehřáté troubě při 170°C.