Reklama
Švestková schovávaná
Fotogalerie:

Švestková schovávaná

Kateřina Gajová
Kateřina Gajová
Brno

Pokud nemáme podmáslí ani kefír, stejně dobře poslouží i bílý jogurt. Smícháme ho s ostatními ingrediencemi a postupně přiléváme vodu nebo mléko, dokud těsto není přiměřeně husté.

Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • 100 g kukuřičná mouka
  • 75 g špaldová krupice
  • 250 ml podmáslí nebo kefír
  • 35 g fruktózy + 1 lžíce navíc na drobenku
  • 4 lžíce oleje + 1 navíc na drobenku
  • 1 zarovnaná lžička soda
  • 1 šálek mletý mák
  • špaldové, pšeničné nebo žitné klíčky (lze nahradit špaldovou moukou)
  • několik vypeckovaných švestek

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Fruktózu smícháme s moukou a sodou, prosejeme do mísy, přilijeme podmáslí a olej. 1 zarovnaná lžička sody. Vypracujeme těsto, které vlijeme do vymazané a vysypané kulaté formy, hustě posypeme mákem a poklademe půlkami švestek.
  2. Nakonec posypeme drobenkou z fruktózy, klíčků a oleje. Pečeme 35 minut při 180 °C. Koláč chutná skvěle i vychlazený. 
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu