Řezy vydrží dlouhou dobu čerstvé, pokud vám je nesní děti a ostatní.
Pavla Zubatá, Vnorovy
Ingredience
- 6 ks vejce
- 200 g mleté vlašské ořechy
- 220 g cukr krupice
- 1/2 prášek do pečiva
- 6 lžíc strouhanka
- 1 máslo
- 1 kondenzované mléko-zkaramelizované
- na posypání hořká čokoláda, ořechy
- 1 balení dortové oplatky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do mísy si dáme vajíčka, cukr a dobře vyšleháme. Přidáme mleté vlašské ořechy, prášek do pečiva a strouhanku. Dobře promícháme. Nachystáme si plech na pečení. Boky plechu si vymastíme sádlem a vysypeme hrubou moukou. Na spodek plechu naskládáme dortové oplatky, obdelníkového tvaru. Do takto připraveného plechu vlijeme připravené těsto. Pečeme asi 15 minut při 225 °C.
-
Připravíme si krém. Do mísy si dáme máslo a zkaramelizované kondenzované mléko. Musí mít stejnou pokojovou teplotu, aby se nám krém nesrazil. Vyšleháme jemný krém, kterým potřeme upeklou buchtu. Krém ozdobně našrafujeme vidličkou a zastrouháme hořkou čokoládou a ořechy. Nakrájíme a podáváme na stůl.