Reklama
Sváteční řezy
Fotogalerie:

Sváteční řezy

Pavla Zubatá
Pavla Zubatá
Vnorovy

Řezy vydrží dlouhou dobu čerstvé, pokud vám je nesní děti a ostatní.

Pavla Zubatá, Vnorovy

Ingredience

  • 6 ks vejce
  • 200 g mleté vlašské ořechy
  • 220 g cukr krupice
  • 1/2 prášek do pečiva
  • 6 lžíc strouhanka
  • 1 máslo
  • 1 kondenzované mléko-zkaramelizované
  • na posypání hořká čokoláda, ořechy
  • 1 balení dortové oplatky

Doba přípravy

Počet porcí

15-20

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy si dáme vajíčka, cukr a dobře vyšleháme. Přidáme mleté vlašské ořechy, prášek do pečiva a strouhanku. Dobře promícháme. Nachystáme si plech na pečení. Boky plechu si vymastíme sádlem a vysypeme hrubou moukou. Na spodek plechu naskládáme dortové oplatky, obdelníkového tvaru. Do takto připraveného plechu vlijeme připravené těsto. Pečeme asi 15 minut při 225 °C.
  2. Připravíme si krém. Do mísy si dáme máslo a zkaramelizované kondenzované mléko. Musí mít stejnou pokojovou teplotu, aby se nám krém nesrazil. Vyšleháme jemný krém, kterým potřeme upeklou buchtu. Krém ozdobně našrafujeme vidličkou a zastrouháme hořkou čokoládou a ořechy. Nakrájíme a podáváme na stůl.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu