Ingredience
- Těsto
- špetka badyán
- 400 g mouka hladká
- 250 g cukr krupice
- 3 vejce
- 120 g med
- 10 g prášek do pečiva
- 1 lžička skořice
- 1 lžička anýz
- špetka hřebíček mletý
- špetka zázvor
- Poleva
- 3 bílek
- trocha citronová šťáva
- 450–600 g cukr moučkový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cukr s vejci utřeme, přidáme koření, med a promícháme. Přisypeme mouku s práškem do pečiva a hladké těsto necháme hodinu uležet.
-
Vyválíme plát, vykrájíme potřebné tvary podle připravené šablony a pečeme na plechu s pečicím papírem. Teplé potřeme rozšlehaným vejcem.
-
Perníčky zdobíme po dvou dnech. Pro podklad použijeme polevu obarvenou potravinářským barvivem. Potravinářskou barvu rozpustíme v trošce vody. Po kapkách ji přimícháváme do polevy, až získáme požadovaný odstín.
-
Poleva by měla být středně hustá. Až zaschne podkladová poleva, můžeme jednotlivé tvary začít zdobit kornoutkem a perličkami. Nazdobené díly lepíme k sobě.