Když se základní těsto na perník vylepší, stane se z něj lahůdka. Určitě vyzkoušejte.
Eva Pavlíková, Fulnek
Ingredience
- 3 hrnky polohrubá mouka
- 2 hrnky mléko
- 1 hrnek olej
- 1 a 1/2 hrnku cukr
- 1 pudink čokoládový
- 3 vejce
- 1 prášek do perníku
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 3 lžíce kakao
- 5 lžic kokos
- 2 jablka
- 5 lžíc rum
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žloutky vyšleháme z cukrem a olejem, přidáme mléko, rum a šleháme do pěny. Přidáme polohrubou mouku, prášek do pečiva, prášek do perníku a čokoládový puding a znovu vyšleháme, poté přidáme kokos, kakao a nastrouhaná jablka. Na závěr přimícháme sníh z bílků.
-
Směs vlijeme na předem vymazaný a strouhankou vysypaný plech s vyšším okrajem a pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C asi 40 minut.
-
Po vychladnutí polejeme čokoládou a ozdobíme podle své fantazie.