Ingredience
- Těsto
- 4 vejce
- 4 lžíce voda horká
- 1/2 lžičky citrónová kůra
- 90 g cukr krupice
- 90 g mouka polohrubá
- 1/2 prášek do pečiva
- špetka sůl
- na posypání cukr moučkový
- Krém
- 1 krém jahodový v prášku
- Ozdoba
- 6 lžic marmeláda
- dle potřeby jahody
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z bílků a soli ušleháme sníh. Žloutky, vodu a cukr utřeme. Mouku, prášek do pečiva a kůru smícháme a zlehka vmícháme společně se sněhem do žloutkové směsi.
-
Pečeme 10 minut při 200 °C. Vychladllý plát potřeme marmeládou a 2/3 krému. Srolujeme, natřeme zbytkem krému a ozdobíme jahodami.