Reklama
Sváteční bonbonky
Fotogalerie:

Sváteční bonbonky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vlaďka Novotná, Ústí nad Orlicí

Ingredience

  • 100 g zeleného marcipánu (k dostání jako hotový výrobek)
  • 200 g bílého marcipánu
  • 1 lžíce rumu
  • 100 g hořké čokolády
  • 50 g ztuženého tuku (iva apod.)
  • 80 g bílé čokolády

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Ze zeleného marcipánu uhněteme malé kuličky. Do bílého marcipánu zapracujeme lžíci rumu a potom ho vyválíme na plát. Z něj pomocí vykrajovátek uděláme kolečka a obalíme jimi zelené kuličky tak, aby vznikly větší koule. Necháme v lednici ztuhnout.

  2. Hořkou čokoládu nalámeme na kousky a rozehřejeme s ivou nebo jiným pokrmovým tukem. Řádně rozmícháme. Vzniklou polevou polijeme bonbony a necháme na mřížce zaschnout. Poté rozpustíme bílou čokoládu a pomocí kornoutku z pečicího papíru bonbony dozdobíme. Uchováváme v chladu.

Pošli recept! 12/2016 (3.11.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nadýchaná roláda

Nadýchaná roláda

Upečeno podle receptu Zuzany Janáčkové z Plzně
Sladký život /25.11.17
Dezert zebra s plody moře

Dezert zebra s plody moře

Petra Hyťhová, Nýřany

Sladký život /23.11.17
Neobvyklé tiramisu

Neobvyklé tiramisu

Martina Beranová, Hruškové Dvory

Sladký život /22.11.17
Punčové řezy

Punčové řezy

Romana Borýsková, Jevíčko

Sladký život /22.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama