Rafinovaně jednoduchý: jeho příprava vám zabere pouhých patnáct minut!
Suroviny
mouka pšeničná hladká
250
g
mandle
110
g
mleté
kypřicí prášek do pečiva
3
ČL
třtinový cukr
400
g
máslo
200
g
změklé
vejce
3
ks
mléko
250
ml
kakao
35
g
cukrové a čokoládové zdobení
barevné
Na čokoládový krém
tvaroh
250
g
polotučný
krémový sýr
400
g
lučina
kakao
2
PL
holandský typ
moučkový cukr
60
g
Postup
1
Troubu předehřejte na 160 °C.
2
V míse dobře promíchejte prvních osm surovin a vzniklou hmotu vlijte do kulaté formy o průměru 22 centimetrů vyložené pečicím papírem. Pečte hodinu a čtvrt.
3
Připravte si krém: v míse jednoduše prošlehejte všechny ingredience na krém.
4
Pak seřízněte vršek dortu, aby na něm nezůstaly nerovnosti. Cukrové ozdoby vysypte na tác. Boky dortu potřete čokoládovým krémem, dort opatrně uchopte za vršek a spodek a projeďte s ním cukrovými ozdobami. Zbylým krémem potřete vršek.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 18 receptů na barevné dorty pro děti(18 receptů)