Reklama
Sušenkový hřbet s broskvemi
Fotogalerie:

Sušenkový hřbet s broskvemi

Monika Kohoutová

České Budějovice

Osvěžující pochoutka pro malé i velké.

Monika Kohoutová, České Budějovice

Ingredience

  • 1 balíček tmavé Bebe sušenky
  • 200 g zakysaná smetana
  • 2 lžíce cukr moučka
  • 200 ml smetana ke šlehání
  • 1 želatinový ztužovač zastudena
  • 1 malý broskvový kompot
  • 1 balení světlé Bebe sušenky
  • 1 čokoládová poleva v sáčku

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií. Na dno formy klademe tmavé sušenky. Do zakysané smetany přimícháme moučkový cukr. Šlehačku ušleháme dotuha. Želatinový ztužovač zastudena připravíme podle návodu a vmícháme ho do šlehačky a smetany.

  2. krok2

    Broskvový kompot slijeme a necháme okapat. Broskve nakrájíme na tenčí plátky. Vrstvu sušenek lehce pokropíme kompotovou šťávou. Na vrstvu sušenek naneseme vrstvu smetanové směsi, poklademe vrstvou nakrájených broskví a na to položíme vrstvu světlých sušenek, které opět lehce pokropíme kompotovou šťávou. Naneseme zbytek smetanové směsi a poklademe opět světlými sušenkami.

  3. Dezert necháme v lednici uležet nejlépe přes noc. Vyklopíme jej opatrně z formy, odstraníme fólii a vršek potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou, kterou necháme ztuhnout.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné moučníky (16.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu