Ingredience
- 200 g mouka hladká
- 120 g máslo
- 1 lžička sůl
- 1 vejce
- 25 g cukr moučkový
- 1 lžička vanilkového aroma
- 1 lžíce citrónová kůra
- 50 g strouhanka
- 400 g jablka
- 40 g cukr skořicový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z mouky, másla, soli, vejce, práškového cukru, vanilky a citronu vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto necháme 10 minut stát.
-
Jablka oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na lehce pomoučeném válu vyválíme plát 30 x 33 cm. Posypeme ho lehce opraženou strouhankou, pokryjeme jablky. Necháme 2 cm nepokryté na levém a pravém okraji a 3 cm na přední straně. Jablka posypeme skořicovým cukrem, plát stočíme (předtím však přehneme levý a pravý okraj přes jablka) od zadní strany dopředu. Přeložíme ho švem dolů na pečicí plech vyložený alobalem, několikrát ho propícháme vidličkou.
-
Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C 30 minut. Před podáváním pocukrujeme.