Reklama
Strouhaný tvarohový koláč
Fotogalerie:

Strouhaný tvarohový koláč

Tereza Hájková
Tereza Hájková
Ostrava-Hrabůvka

Vypadá to možná složitě, ale je to opravdu jednoduché. Úspěch vždy zaručen.

Tereza Hájková, Ostrava-Hrabůvka

Ingredience

  • Těsto:
  • 400 g hladká mouka
  • 200 g cukr krystal
  • 2 lžíce kakao
  • 1 ks žloutek
  • 250 g Hera
  • 1 ks prášek do pečiva
  • 1 lžíce mléko
  • Náplň:
  • 750 g tvaroh měkký
  • 3 ks žloutek
  • 1 lžíce vanilkový pudinkový prášek
  • 250 g cukr krystal
  • 250 ml mléko

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na těsto smícháme a rukama vypracujeme. Vzniklou hmotu rozdělíme na 2 části a dáme je na půl hodiny do mrazáku.
  2. Jakmile vyndáme, jednu část postrouháme na hrubém struhadle na plech vyložený pečícím papírem. Jemně rozprostřeme a trošku "udusáme", ale bylo těsto rovnoměrně po celém plechu. Na nastrouhané těsto nalijeme náplň, kterou jsme vymíchali z tvarohu a ostatních surovin. Teď přijde na řadu druhá polovina tmavého těsta - nastrouháme ji na tvarohovou náplň.

  3. Pečeme na cca 150 -160 °C asi 50 minut.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu