Reklama
Stromečky s krémem z čokolády
Fotogalerie:

Stromečky s krémem z čokolády

Irena Bylová

Praha
Vánoce jsou pro mě symbolem domácí pohody a setkávání – jak s příbuznými, tak i s přáteli. U takových milých schůzek samozřejmě nikdy nesmí chybět dobré pohoštění.
Irena Bylová, Praha

Ingredience

  • 1 těsto listové
  • 1 sáček poleva čokoládová tmavá
  • 70 g cukr krupice
  • 6 vejce
  • 100 g čokoláda na vaření
  • 300 g máslo

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cukr, vejce a čokoládu za studena rozmícháme a potom za stálého míchání vaříme ve vodní lázni do zhoustnutí.
  2. krok2 Tuto směs necháme vychladnout. Po schladnutí do ní pomalu přimícháme měkké máslo, aby vznikl hladký krém. Hotový čokoládový krém ještě našleháme elektrickým šlehačem.
  3. krok3 Necháme ho ztuhnout v lednici zhruba hodinu a potom ho naplníme do cukrářského sáčku.
  4. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na co nejtenší plát, ze kterého poté vykrájíme stromečky. Dáváme na plech vyložený pečicím papírem. Stromečky pečeme v předehřáté troubě při 180 °C zhruba 10–15 minut dozlatova.
  5. Po upečení je necháme vychladnout. Pak na ně nanášíme cukrářským sáčkem čokoládový krém a potom je opa­trně slepíme.
  6. Slepené stromky ještě pocákáme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout v lednici.
     
    TIP: Jestli se ti nechce vyrábět krém, můžeš stromečky slepovat i marmeládou. Nejlepší je rybízová nebo brusinková.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční dobroty (27.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu