Ingredience
- 1 těsto listové
- 1 sáček poleva čokoládová tmavá
- 70 g cukr krupice
- 6 vejce
- 100 g čokoláda na vaření
- 300 g máslo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cukr, vejce a čokoládu za studena rozmícháme a potom za stálého míchání vaříme ve vodní lázni do zhoustnutí.
-
Tuto směs necháme vychladnout. Po schladnutí do ní pomalu přimícháme měkké máslo, aby vznikl hladký krém. Hotový čokoládový krém ještě našleháme elektrickým šlehačem.
-
Necháme ho ztuhnout v lednici zhruba hodinu a potom ho naplníme do cukrářského sáčku.
-
Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na co nejtenší plát, ze kterého poté vykrájíme stromečky. Dáváme na plech vyložený pečicím papírem. Stromečky pečeme v předehřáté troubě při 180 °C zhruba 10–15 minut dozlatova.
-
Po upečení je necháme vychladnout. Pak na ně nanášíme cukrářským sáčkem čokoládový krém a potom je opatrně slepíme.
-
Slepené stromky ještě pocákáme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout v lednici.