Balíček oblíbených sušenek můžete během pár chvil snadno proměnit v efektní dezert, nad kterým každý zajásá. Střecha z BeBe sušenek s tvarohovo-máslovým krémem, banánem a čokoládovou polevou je právem rodinným stříbrem mnoha domácností – předurčuje ji k tomu jednoduchý recerpt, efektní tvar, známé chutě a špetka nostalgie navrch. Suroviny pravděpodobně máte doma a další velkou výhodou je fakt, že kvůli tomuto moučníku nemusíte rozehřívat troubu.
Suroviny
Postup
V misce utřete cukr s máslem, po chvíli přidejte tvaroh i rum a vyšlehejte.
Na alobal naskládejte jako šachovnici sušenky – měly by tvořit tři řady po sedmi kusech, střídejte světlé a tmavé.
Gumovou stěrkou nebo paletovým nožem na sušenky rozetřete polovinu tvarohového krému.
Na krém naskládejte vrstvu sušenek, jen to udělejte obráceně – tak, aby na tmavé vždy ležela světlá a naopak. Rozetřete zbylý krém a na prostřední řadu sušenek položte oloupané banány.
Vezměte za alobal za delší strany a přiklopte je k sobě tak, aby se sušenky spojily do střechy.
Zákusek uložte do lednice a počkejte, až ztuhne. Pak ho polijte čokoládovou polevou připravenou podle návodu na obale (nebo tmavou čokoládou rozpuštěnou nad vodní lázní s pár pecičkami kakaového másla). Uložte do lednice – nejlépe na noc, ať sušenky zvláční.
Bebe střechu podávejte nakrájenou na řezy.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sladké banány: 35 nevšedních dezertů(35 receptů)