Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
BeBe střecha s banánem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 295
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 střechu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4571 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 396 g
Tuky 286 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Balíček oblíbených sušenek můžete během pár chvil snadno proměnit v efektní dezert, nad kterým každý zajásá. Střecha z BeBe sušenek s tvarohovo-máslovým krémem, banánem a čokoládovou polevou je právem rodinným stříbrem mnoha domácností – předurčuje ji k tomu jednoduchý recerpt, efektní tvar, známé chutě a špetka nostalgie navrch. Suroviny pravděpodobně máte doma a další velkou výhodou je fakt, že kvůli tomuto moučníku nemusíte rozehřívat troubu. 

Suroviny

máslo 200 g
jemný, ne vaničkový
rum 2 PL
sušenky 1 bal
BeBe světlé
sušenky 1 bal
BeBe tmavé
nebo 200 g tmavé čokolády rozpuštěné s trochou kakaového másla či 100% tuku

Postup

1

V misce utřete cukr s máslem, po chvíli přidejte tvaroh i rum a vyšlehejte.

2

Na alobal naskládejte jako šachovnici sušenky – měly by tvořit tři řady po sedmi kusech, střídejte světlé a tmavé.

3

Gumovou stěrkou nebo paletovým nožem na sušenky rozetřete polovinu tvarohového krému.

4

Na krém naskládejte vrstvu sušenek, jen to udělejte obráceně – tak, aby na tmavé vždy ležela světlá a naopak. Rozetřete zbylý krém a na prostřední řadu sušenek položte oloupané banány.

5

Vezměte za alobal za delší strany a přiklopte je k sobě tak, aby se sušenky spojily do střechy.

6

Zákusek uložte do lednice a počkejte, až ztuhne. Pak ho polijte čokoládovou polevou připravenou podle návodu na obale (nebo tmavou čokoládou rozpuštěnou nad vodní lázní s pár pecičkami kakaového másla). Uložte do lednice – nejlépe na noc, ať sušenky zvláční.

7

Bebe střechu podávejte nakrájenou na řezy.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč