Barevná buchta s pudinkem.
Helena Slosarčíková, Staré Město
Ingredience
- 2 hrnky polohrubá mouka
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek moučkový cukr
- 2 vejce
- 550 ml mléko
- půl hrnku olej
- 1 lžíce tmavý kakaový prášek
- 1 sáček pudinkový prášek
- 1 lžíce cukr
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V míse smícháme všechny sypké suroviny kromě kakaa. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Do sypkých surovin zamícháme mléko, olej a vejce.
-
Polovinu těsta oddělíme, přidáme kakao, lžíci mléka a důkladně promícháme. Plech vyložíme pečícím papírem, na celou plochu plechu vylijeme světlé těsto a "cik cak" polijeme těstem tmavým. Lžící poklademe uvařeným pudinkem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 20minut.
-
Necháme vychladnout a můžeme potřít zakysanou smetanou nebo zahuštěným neslazeným mlékem (buchta bude vláčnější).