Reklama
Straciatella řezy
Fotogalerie:

Straciatella řezy

Lucie Naivertová
Lucie Naivertová
Ostrava-Výškovice

Tento lahodný moučník láká svým vzhledem, chutí i konzistencí.

Lucie Naivertová, Ostrava-Výškovice

Ingredience

  • 3 vejce
  • 60 g hladká mouka
  • 60 g pískový cukr
  • půl sáčku kypřící prášek do pečiva
  • 20 g kakao
  • 2 lžíce olej
  • Krém:
  • 100 g čokoláda Margot
  • 500 g bílý jogurt
  • 2 ks vanilkový cukr
  • 500 ml smetana ke šlehání
  • 2 ks ztužovač šlehačky
  • 1 želatinový ztužovač zastudena
  • 100 g čokoláda na vaření

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, zašleháme do ní 2 lžíce oleje a nakonec vmícháme mouku, kypřící prášek a kakao. Těsto nalijeme na vyšší plech vyložený pečícím papírem nebo vysypaný moukou. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout.
  2. krok2 Připravíme si krém. Bílý jogurt (nejlépe pokojové teploty) smícháme s vanilkovým cukrem, smetanu ušleháme se ztužovačem šlehačky a oba druhy čokolády nastrouháme. Podle návodu připravíme želatinový ztužovač a okamžitě jej zašleháme do jogurtu. Dále přidáme tuhou šlehačku a vmícháme nastrouhanou čokoládu.
  3. krok3 Na upečený a vychladlý piškotový plát rozetřeme připravený krém. Moučník necháme dostatečně ztuhnout v lednici a můžeme ještě zdobit nastrouhanou čokoládou.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu