Reklama
Straciatella pohár
Fotogalerie:

Straciatella pohár

Veronika Gajová
Veronika Gajová
Brno
Výborné poháry s italským nádechem. Sušenky péct nemusíš, můžeš si je koupit.
Veronika Gajová, Brno

Ingredience

  • 4 bílky
  • 1 tabulka čokoláda na vaření
  • 1 lžíce kakao
  • 3 lžíce kokos strouhaný
  • 1 lžíce škrob
  • 2 smetana ke šlehání
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 250 g jahody
  • 3 lžíce ocet balsamico
  • 3 lžíce voda

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Dvě třetiny tabulky čokolády rozehřejeme ve vodní lázní a po vychladnutí ji spolu s kakaem, škrobem a kokosem vmícháme do sněhu z bílků. Pomocí lžíce tvoříme ze sněhu placičky a klademe je na plech vyložený pečicím papírem. Sušenky pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia dokřupava.
  2. Zbylou třetinu čokolády nastrouháme nahrubo a odložíme stranou. Smetany ušleháme se ztužovačem a smícháme s nastrouhanou čokoládu.
  3. Jahody nakrájíme na plátky, několik jich odložíme stranou na ozdobu (ze špičky poloviny jahody můžeme například vykrojit srdíčko). Ocet balsamico smícháme s vodou a jahody jím pokapeme.
  4. Upečené sušenky vyjmeme z trouby a jakmile vychladnou, pustíme se do přípravy pohárů: do vyšších sklenic střídavě vrstvíme jahody, nalámané sušenky a šlehačku. Na závěr poháry ozdobíme kopečkem šlehačky, celými sušenkami, jahodami a hned podáváme, aby se sušenky příliš nerozmáčely.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu