Reklama
Srnčí hřbet s broskvemi
Fotogalerie:

Srnčí hřbet s broskvemi

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Violy Hercikové z Prahy

Ingredience

  • 1 balení cukrářských piškotů
  • 2 lžíce mandlového likéru
  • 500 g broskvového kompotu
  • 8 plátků želatiny
  • 150 g zakysané smetany
  • 150 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 500 g smetanového jogurtu
  • 200 ml smetany ke šlehání

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinářskou fólií a po obvodu vyrovnáme cukrářské piškoty, které na jedné straně seřízneme, aby stály. Odřezky z piškotů zakápneme mandlovým likérem a necháme stranou.

  2. Broskvový kompot slijeme, broskve necháme okapat. Ve slité šťávě namočíme želatinové plátky a necháme je nabobtnat.

  3. Do zakysané smetany vmícháme krupicový i vanilkový cukr, přidáme smetanový jogurt a ušlehanou smetanu.

  4. Želatinu zahříváme za stálého míchání, aby se zcela rozpustila, pak ji vmícháme do připravené smetanové směsi.

  5. Na dno formy naskládáme piškotové odřezky a na ně nalijeme smetanový krém. Na vršek naskládáme ještě cukrářské piškoty a vše zatížíme prkénkem, aby krém piškoty nevytlačil z formy.

  6. Hřbet vložíme do lednice a necháme ho ztuhnout alespoň 3 hodiny, ale lépe přes noc. Pak dezert opatrně vyklopíme, odstraníme fólii a navrch naskládáme kompotované broskve nakrájené na tenké plátky.

Pošli recept! 7/2017 (15.6.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Malinové bábovky

Malinové bábovky

Netradiční Podle receptu Barbory Kostkové z Prahy
Sladký život /20.08.18
Čokládový koláč s hruškou

Čokládový koláč s hruškou

Podle receptu

Jany Lipové z Prahy

Sladký život /17.08.18
Eskymo řezy

Eskymo řezy

Markéta Žáková, Zlín

Sladký život /17.08.18
Nektarinkový cheesecake

Nektarinkový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /17.08.18
Mozaiková maxičokoláda

Mozaiková maxičokoláda

Kateřina Gajová, Brno

Sladký život /17.08.18
Rumové kynuté koláče

Rumové kynuté koláče

Jitka Skálová, Rakovník

Sladký život /16.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama