Na stole budou vypadat moc hezky.
Klára Míková, Plzeň
Ingredience
- 150 g jemně mleté ořechy
- 110 g + trochu na vál cukr moučka
- 2 lžíce rum
- 2 lžíce strouhaný kokos
- 150 g máslo
- 2 lžíce kakao
- 100 g marcipán
- 1 mléčná čokoládová poleva
- 50 g nesolené pistácie
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ořechy smícháme s moučkovým cukrem, rumem, strouhaným kokosem, rozměklým máslem a kakaem. Zpracujeme v hmotu, která by se neměla drolit. Podle potřeby můžeme přidat máslo nebo strouhané ořechy. Hmotu zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici ztuhnout.
-
Nepečené těsto rozválíme na vále posypaném moučkovým cukrem a vykrajujeme malá srdíčka.
-
Marcipán také rozválíme na tenkou placku a vykrájíme srdíčka. Spojíme tmavé, marcipánové a opět tmavé srdíčko, zapíchneme párátko a namáčíme v rozehřáté čokoládové polevě. Ihned posypeme nasekanými pistáciovými oříšky a necháme v chladu.