Reklama
Srdíčka
Fotogalerie:

Srdíčka

Irena Havlůjová

Lanškroun
Romantický dezert, který není náročný a potěší.
Irena Havlůjová, Lanškroun

Ingredience

  • 1 sáček D. Oetker želé instantní
  • 1 cukr vanilkový
  • 3 vejce
  • 120 g cukr krupice
  • 120 g mouka hladká
  • 1/2 sáčku prášek do pečiva
  • 1 sklenička marmeláda jahodová
  • 1 vanilkový krém v prášku
  • 100 g ořechy liskové
  • dle potřeby tuk na vymazání formy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Ovocné želé připravíme dle návodu na sáčku. Nalijeme je na kulatý plech a dáme do ledničky na několik hodin ztuhnout.
  2. Vajíčka s cukrem a vanilkovým cukrem ušleháme do pěny, přidáme mouku a kypřicí prášek. Po ušlehání vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v troubě přibližně 20 minut.
  3. Než se piškot upeče, připravíme dle návodu na krabici vanilkový krém.
  4. Z upečeného těsta vykrojíme 8 srdíček. Čtyři namažeme krémem a každé přiklopíme nenamazaným kouskem. Vrchní část potřeme marmeládou a na ni dáme ztuhlou želatinu, kterou jsme si předtím také rozkrojili na 4 srdíčka. Po obvodě dezerty namažeme krémem a posypeme mletými ořechy. Dle libosti ještě můžeme vršek ozdobit zbývajícím krémem.

Pošli recept! 2/2011 (11.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu