Reklama
Španělský skořicový flan
Fotogalerie:

Španělský skořicový flan

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Doporučuji přidat trochu vanilky nebo pár kapek vanilkového extraktu.

Blanka Řeháčková, Rokycany

Ingredience

  • 70 g cukru krupice
  • 2 celá vejce
  • 2 žloutky
  • 60 g cukru moučky
  • 250 g smetany ke šlehání
  • 1 lžička mleté skořice
  • 100 ml mléka
  • 1 hrst nahrubo nasekaných ořechů
  • na ozdobu celá skořice

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Krupicový cukr zahříváme v hrnci se silným dnem a necháme ho zkaramelizovat. Potom ho nalijeme na dno do 4 ohnivzdorných mističek. 

  2. Vejce smícháme se žloutky, moučkovým cukrem, smetanou, skořicí a mlékem. Směs nalijeme do misek, ty vložíme do vyššího pekáčku a ve vodní lázni pečeme v troubě při 160  °C  asi 30 minut.

  3. Potom misky vyjmeme z vody, necháme vychladnout a uložíme do lednice na několik hodin. Před podáváním misky vložíme na pár vteřin do horké vody, flan vyklopíme na talířek, ozdobíme celou skořicí a ořechy.


Tip redakce

Na ozdobu se výborně hodí i horké ovoce – stačí je ohřát pár vteřin v mikrovlnce.

Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu